8 pers
1 vitkålshuvud
4 msk ljus sirap
600 g quornfärs
6 dl grädde
1 dl vatten
2 tsk japansk soja
salt
svartpeppar
smör till stekning
Tillbehör:
rårörda lingon eller lingonsylt
potatis
sallad
Sätt ugnen på 175°. 
Strimla vitkålen fint, gärna med hjälp av en matberedare. Fräs vitkålen glansig i smör och tillför sirapen. Bred ut lite mer än hälften av vitkålen i en ugnsfast form och lägg den andra hälften i en bunke eller på en tallrik så länge. 
Fräs quornfärsen i smör. Tillför vatten, soja, salt och peppar. Smaka av och ha eventuellt i lite mer soja och vatten. Bred ut på vitkålsbädden och avsluta med resten av vitkålen ovanpå. Häll över grädde och låt grädda i ugnen i ca 40 minuter. 
Servera kålpuddingen med lingon, potatis och sallad.